Cantitate/Preț
Produs
Update 23 martie - COVID-19 - Informații privind activitatea Books Express

Călătoria în timp

De (autor)
Notă GoodReads:
ro Limba Română Paperback

Apariția ediției în limba română a cărții semnate de James Gleick este susținută de Erste Asset Management.

Apreciatul autor al cărților Informaţia și Isaac Newton ne poartă într-o expediție amețitoare în domeniul călătoriei în timp, de la originile ei subversive până la evoluția sa în literatură și știință și influența asupra felului în care înțelegem timpul în sine. 

Povestea începe la sfârșitul secolului trecut, când tânărul H.G. Wells scria și rescria povestirea fantastică din care avea să se nască prima lui carte și o senzație internațională: Mașina timpului. Era o epocă în care o mulțime de forțe se uneau pentru a remodela perspectiva umană asupra timpului. Unele erau filosofice, altele tehnologice: telegraful electric, locomotiva cu aburi, descoperirea civilizațiilor îngropate și perfecționarea ceasurilor. James Gleick urmărește evoluția călătoriei în timp ca idee care devine parte din cultura contemporană – de la Marcel Proust la Doctor Who, de la Jorge Luis Borges la Woody Allen. Autorul cercetează inevitabilele paradoxuri în buclă și analizează granița flexibilă dintre ficțiune „pulp” și fizica modernă. În final, se apleacă asupra unei transfigurări temporale care zguduie chiar prezentul nostru: lumea conectată instantaneu, cu prezentul ei atotcuprinzător și viitorul tot mai scurt. 

O fuziune fascinantă de filosofie, critică literară, fizică și observație culturală. Este plină de spirit, este la obiect și reușește, cu fiecare pagină, să ne dea mintea peste cap. În întreaga carte, Gleick dă dovadă de o sensibilitate acută și jucăușă la natura înșelătoare pe care o capătă dintr-odată limbajul când vorbim despre timp […] Un memento minunat că cea mai puternică tehnologie pentru călătoria prin timp pe care o avem la dispoziție este și cea mai veche dintre tehnologiile umane: povestitul. 

Anthony DoerrThe New York Times Book Review 

Cuceritor. Călătoria prin timp a devenit un adevărat parc de distracții cu atracții vesele, pe care domnul Gleick îl explorează cu un entuziasm molipsitor. 

Michael SalerThe Wall Street Journal 

La fel ca David Foster Wallace, Gleick este un entuziast cu multe domenii de interes și un maestru în arta explicațiilor. Una din trăsăturile cele mai atrăgătoare ale cărții este că autorul ei e dispus să adopte puncte de vedere multiple și să trateze arta și experiența cu aceeași seriozitate ca teoria. 

Kate TuttleLos Angeles Times 

În noua lui carte captivantă, James Gleick se urcă în mașina timpului a lui H.G. Wells și face o călătorie fascinantă prin cea mai greu de înțeles dintre cele patru dimensiuni. În paginile sale, timpul zboară. 

John Banville, autorul romanului The Sea 

James Gleick este un maestru al istoriei ideilor, neegalat de nimeni. Trece de la sinteză la elucidare, apoi la revelații uluitoare și originale. Călătoria în timp este, ca mai toate cărțile lui, pur și simplu indispensabilă. 

Charles Yu, autorul romanului How to Live Safely in a Science Fictional Universe

Citește tot Restrânge

Preț: 4500 lei

Puncte Express: 68

Preț estimativ în valută:
885 1006$ 803£

Carte în stoc

Doresc să fiu notificat când acest titlu va fi disponibil:

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9786067222586
ISBN-10: 6067222582
Pagini: 352
Dimensiuni: 145 x 205 mm
Editura: PUBLICA