Cantitate/Preț
Produs
Update 23 martie - COVID-19 - Informații privind activitatea Books Express

Aventurile unui tânăr naturalist: Expedițiile Zoo Quest

De (autor) Traducere de Constantin Vlad
Notă GoodReads:
ro Limba Română Paperback – 2019

America de Sud este căminul câtorva dintre cele mai stranii, mai adorabile și mai terifiante animale ale planetei.

Puține creaturi sunt mai improbabile decât leneșul care-și petrece viața într-o stare permanentă de mișcare cu încetinitorul, mută, atârnat cu capul în jos de crengile arborilor înalți; puține sunt mai bizare decât furnicarul-gigant al savanelor, cu anatomia lui absurd de disproporționată – o coadă stufoasă ca un stindard mițos și fălci alungite într-un tub curbat și fără dinți.

În 1954, lui David Attenborough, un tânăr prezentator de televiziune, i s-a oferit șansa vieții – să călătorească prin lume, să găsească pentru Grădina Zoologică din Londra animale rare și greu de prins și să filmeze expediția ca parte a unui nou serial documentar BBC, intitulat Zoo Quest.

Cartea de față este povestea acestor expediții. El și echipa sa au locuit cu triburile locale, au căutat furnicari-gigant în Guyana, dragoni de Komodo în Indonezia și tatu în Paraguay și s-au luptat cu pești-canibali, porci spinoși arboricoli agresivi și porci escapiști. La toate acestea s-au adăugat terenurile dificile și vremea imprevizibilă, totul pentru a înregistra frumusețea incredibilă și biodiversitatea regiunilor vizitate.

Scrisă cu farmecul și cu ironia caracteristice autorului, Aventurile unui tânăr naturalist nu este doar povestea unor expediţii remarcabile, ci și a omului care ne-a făcut să ne îndrăgostim de natură și care ne-a învățat cât de important este să o protejăm. Și care face asta și acum.

O carte fabuloasă, incredibil de captivantă. — Daily Telegraph

Citește tot Restrânge

Preț: 6175 lei

Preț vechi: 6500 lei
-5%

Puncte Express: 93

Preț estimativ în valută:
1215 1370$ 1094£

Carte disponibilă

Livrare express 15-17 iulie

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9786067223705
ISBN-10: 6067223708
Pagini: 544
Dimensiuni: 145 x 205 mm
Editura: PUBLICA

Notă biografică

Sir DAVID ATTENBOROUGH este naturalist și un realizator TV a cărui carieră în televiziune a intrat în cel de-al șaptelea deceniu. A studiat Științele Naturale la Cambridge și, după o scurtă aventură într-o editură, s-a angajat la BBC. De la lansarea faimosului său serial Zoo Quest, a explorat practic toate aspectele vieții terestre și le-a prezentat publicului telespectator. Cea mai recentă producție a sa, Planet Earth II, a fost cel mai vizionat documentar despre natură al tuturor timpurilor.